Image by Lukas Bieri from Pixabay

8 råd til at være mere produktiv

Træt af ikke at få gjort det du vil? At føle du ikke er produktiv? Her har du 8 råd til at forbedre din produktivitet i hverdagen!

1. Planlæg din dag

De fleste af os har en lang to-do liste der ligger og venter. Den er fyldt med opgaver der skal gøres hurtigst muligt, men i stedet for at være en hjælp, så bliver den hurtigt uoverskuelig. Hjælp dig selv ved at opdele to-do listen. Du har med garanti flere ting på den liste end du kan klare på én dag, så hvorfor ikke fordele opgaverne ud på forskellige dage? Meget af din uge er garanteret allerede struktureret i form af arbejde, afhentning af børn, motion osv. Hvorfor ikke tage det ekstra skridt og strukturere din weekend også, og på den måde være mere produktiv? Sæt dig ned dagen inden, og vælg nogle opgaver, som du ved du kan klare på én dag. Husk på at dit ambitionsniveau måske er anderledes i morgen, så vær realistisk og glem ikke, at der også er en dag efter i morgen til produktivitet.

2. Start med den sværeste opgave

Hvis du, ligesom jeg, også har en tendens til at skubbe de svære og trælse opgaver til sidst, så er dette råd helt klart for dig. Istedet for at gemme det værste til sidst, hvorfor så ikke starte med det? Hvis du bliver færdig med det sværeste først, så er opgaverne bagefter heller ikke ligeså uoverskuelige. Du kan altså øge din produktivitet ved at starte med det du normalt altid ender med eller aldrig får gjort.

3. Drik vand

Det tredje råd er for nogle måske noget der siger sig selv, men rigtig mange mennesker får ikke drukket nok væske i løbet af dagen. Siden mere end halvdelen af vores kropsvægt opgøres af vand, så er der ikke noget at sige til, at man nogle dage er meget træt og udkørt. Hvis du finder det svært at huske at drikke vand, så forsøg at sætte en timer på din telefon eller brug en app, der minder dig om det. Du kan også forsøge at drikke et glas vand, når du føler dig sulten, da kroppen ofte forvirrer tørst med sult. Hold øje med om du på dage hvor du drikker meget vand, også føler dig mere produktiv.

4. Få en god nats søvn

Ja, ja, du har garanteret hørt det tusindvis af gange, men det er fordi at der er noget om snakken. Vi kan ikke forvente at have en produktiv dag, hvis vi kun har fået halvdelen af den nødvendige søvn. For et voksent menneske anbefales det, at man får imellem 7 og 9 timers søvn hver nat. Men sover du også godt, når du endelig sover? Eller ligger du og kigger på din telefon inden du slukker lyset? Måske har du drukket en kop kaffe lige inden sengetid. Der er mange faktorer der kan forstyrre vores søvn, så hjælp dig selv og indfør gode vaner.

5. Giv dig selv en pause

Det lyder måske ulogisk, men istedet for at køre derudaf med 100 i timen indtil du når en mur af træthed, hovedpine og manglende motivation, så indfør nogle pauser. Vi er fra naturens side ikke bygget til at sidde og koncentrere os i flere timer ad gangen, og derfor er der brug for at afbræk. Du har måske hørt om Pomodoro teknikken og med god grund. Teknikken består af at arbejde i 25 minutter og herefter holde en kort pause. Simpelt nok, ikke? Jo, det er nemlig simpelt, og den begrænsede tid til at være produktiv hjælper til at være mere fokuseret og dybdegående i det arbejde, som vi laver.

6. Undgå at blive distraheret

Og det betyder, at alt der stjæler dit fokus skal laaaangt væk. Jeg kender det godt. Man sætter sig foran computeren, og der går ikke engang 2 minutter, før man allerede har tjekket Facebook på mobilen, tændt Netflix på fjernsynet og tænkt over, hvordan man hellere ville støvsuge end skrive den opgave der er foran en. Men i sidste ende skal den laves, og det ville jo egentligt være federe, hvis man havde sin aften fri til netop at se Netflix, tjekke Facebook eller dagdrømme. Så hvordan undgår jeg at blive distraheret? Jo, det simple svar er at fjerne de ting, der distraherer dig. Det vil sige mobilen, fjernsynet og tabletten skal langt væk. Især mobilen er en synder når det gælder produktivitet. Hvor mange gange i løbet af en dag bliver du forstyrret af et *pling* fra din mobil? Og har du nogensinde stillet dig selv spørgsmålet, “Kan det vente?” I langt de fleste tilfælde kan det der ligger på vores telefon vente, og det er derfor kun på grund af vaner, at vi tjekker den så tit, som vi gør. Men den forhindrer dig i at være produktiv, så væk med den!

7. Glem de dårlige undskyldninger

Det skal siges, at der er stor forskel på undskyldninger og dårlige undskyldninger. En undskyldning er, når du ikke har mulighed for at lave pågældende opgave. En dårlig undskyldning er, når du faktisk har mulighed for at lave pågældende opgave, men finder på noget, så du kommer udenom det. Jeg har selv været stor tilhænger af sidste mulighed og ofte uden at jeg selv var klar over det. Jeg satte mig ned en dag, og begyndte at tælle hvor mange gange jeg lavede undskyldninger for mig selv. Og jeg må indrømme, at jeg var forfærdet. Ikke nok med at jeg lavede undskyldninger for mig selv, der slet ikke holdt stik, men jeg havde overbevist mig selv om, at de faktisk var gode nok. Og der er kun én ting at gøre ved det: Genovervej om du faktisk har mulighed for at gøre det. Nogle gange er det nok at stille spørgsmålstegn ved ens handlinger, for at vi kan ændre på dem. Drop undskyldningerne og sæt gang i din produktivitet!

8: Red din seng!

Et råd der virker åndssvagt, men det kan være med til at vende hele din dag. Vi har ofte sløve morgener i weekenden, hvilket betyder mindre produktive dage. Noget jeg har fundet utroligt hjælpsomt i mit eget liv er at rede min seng hver morgen. Så snart jeg er stået ud af den, så reder jeg den. Jeg må ikke sætte mig på den, før det er gjort. Det lyder måske dumt, men hvis du ikke vil tage mit ord for det, så tag Admiral William McRavens.

Der findes rigtigt mange måder at øge produktivitet på, og jeg har kun været omkring en brøkdel af dem, så hold øje med siden for flere råd. Skriv gerne en besked til mig, hvis du ønsker flere råd om produktivitet!

Mange tak fordi du læste med!

– Den Lille Hjælper

Indlæg oprettet 1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen
Translate »